TikTak.al

Autoktonët

Sulltana Gjonbrataj, gruaja e hekurt e tre sistemeve/ Si e priti babai fejesën e saj pas daljes nga burgu dhe vështirësitë për t’u çuar bukë partizanëve – Balkanweb.com – News24
Autoktonët, Fillimi

Sulltana Gjonbrataj, gruaja e hekurt e tre sistemeve/ Si e priti babai fejesën e saj pas daljes nga burgu dhe vështirësitë për t’u çuar bukë partizanëve – Balkanweb.com – News24

Emisioni  Autokton i autores Anila Ahmataj  solli këtë të dielë në ekran historinë e nënë Sulltanës, gruas  92 vjeçare, e cila qysh fëmijë çonte bukën partizanëve në mal. Kallarati, ky fshat i Labërisë, i vendosur në luginën e Lumit të Vlorës, me një histori të lashtë, emri i të cilit përmendet që në vitin1432, dikur

Erdhën nga Kardhiqi për punë hasmërie. Fisi Xhafaj në Autokton. Kush ishte Ahmet Durmishi? – Balkanweb.com – News24
Autoktonët, Fillimi

Erdhën nga Kardhiqi për punë hasmërie. Fisi Xhafaj në Autokton. Kush ishte Ahmet Durmishi? – Balkanweb.com – News24

Në emisionin Autokton të autores Anila Ahmataj u trajtua këtë të dielë veprimtaria dhe figura e krahut të djathtë të Ismail Qemalit, Ahmet Durmish Xhafaj Ekziston një lagje në qendër të fshatit e cila popullohet nga mbiemri Xhafaj. Rezulton se i pari i tyre, Xhafua, ka ardhur nga Kardhiqi për punë hasmërie rreth viteve 1730-1750.

Scroll to Top