Kur dhe pse SHBA-ja e Rusia i prishën raportet – Çfarë thotë historia?
Botë / Detajet

Kur dhe pse SHBA-ja e Rusia i prishën raportet – Çfarë thotë historia?

Për më shumë se 200 vjet, Rusia dhe Shtetet e Bashkuara kanë ndarë një marrëdhënie diplomatike të shumë-anshme, në një moment duke ndarë edhe një kufi tokësor kur Rusia kishte një vendbanim në Fort Ross të Kalifornisë. Gjatë kësaj periudhe, të dyja vendet kanë konkurruar për ndikim politik dhe ekonomik dhe kanë bashkëpunuar për të