“Muri” me dronë në kufirin mes BE-së dhe Rusisë
Botë / Kërcënimet ruse

“Muri” me dronë në kufirin mes BE-së dhe Rusisë

Lituania tha më 24 maj se shtetet e Baltikut dhe pesë shtete të tjera të NATO-s, që gjenden në kufi me Rusinë, janë pajtuar që të ndërtojnë një “mur me dronë” për të mbrojtur kufijtë e tyre nga “provokimet”. Plani për përdorimin e dronëve për mbrojtje gjeti pajtim për shkak të shqetësimeve të sigurisë në