TikTak.al

Ekonomi

Sa persona jetojnë në një kilometër katror? Shqipëria dhe Tirana, shënojnë rekord në rajon – Balkanweb.com – News24
Ekonomi, Fillimi

Sa persona jetojnë në një kilometër katror? Shqipëria dhe Tirana, shënojnë rekord në rajon – Balkanweb.com – News24

Në kryeqytetin shqiptar, në një kilometër katror jetojnë 562 persona. Në Tiranë, dendësia e popullsisë për kilometër është më se pesë herë më e lartë sesa mesatarja e vendit. Pas Tiranës, vjen Shkodra, me 251 banorë për kilometër katror. Më pak banorë ka Gjirokastra, me vetëm 21. Në krahasim me vendet e tjera të rajonit

Gjermania: Luftoni korrupsionin! Ambasadori Bergner: Duhet klimë e re biznesi, lojë e barabartë për të gjithë
Ekonomi, Kryesore, Të Fundit

Gjermania: Luftoni korrupsionin! Ambasadori Bergner: Duhet klimë e re biznesi, lojë e barabartë për të gjithë

Në anketën e shoqatës gjermane të industrisë dhe tregtisë mbi klimën e biznesit në Shqipëri u nënvizua, ashtu si shoqata të tjera simotra, mungesa e fuqisë punëtore. Edhe pse bizneset shprehen më optimiste për situatën e ekonomisë në panoramën e gjerë në krahasim me një vit më parë, sërish ata vlerësojnë se disa rreziqe mund

Paradoksi/ Varfëria, Shqipëria me kostot më të larta në Europë të dietës ushqimore – Balkanweb.com – News24
Ekonomi, Fillimi

Paradoksi/ Varfëria, Shqipëria me kostot më të larta në Europë të dietës ushqimore – Balkanweb.com – News24

Një personi që jeton në Shqipëri i duhet të harxhojë 4.4 USD në ditë (sipas indeksit të fuqisë blerëse) vetëm për ushqim për të plotësuar nevojat e një diete normale, përllogarit Organizata Botërore e Ushqimit (FAO). Kjo kosto është e vlefshme për vitin 2021 dhe është më e larta në Europë dhe në Rajon. Madje

Barra tatimore që sjell paga të ulëta! Shqipëria e Serbia me normat më të larta të tatim fitimit, ekspertët apel për ndryshime
Ekonomi, Kryesore, Të Fundit

Barra tatimore që sjell paga të ulëta! Shqipëria e Serbia me normat më të larta të tatim fitimit, ekspertët apel për ndryshime

Shqipëria ka ndër barrat tatimore më të ulëta në Ballkanin Perëndimor, në nivelin 25.8% në raport me Prodhimin e Brendshëm Bruto(PBB) me një rritje modeste nga dy vite më parë. Bazuar mbi llojet e taksave, Shqipëria është më e varur nga taksat e quajtura direkte si Tatimi mbi Fitimin dhe mbi të ardhurat personale apo

Mes sytë nga të huajt, por në Shqipëri ka më pak se 10 mijë që punojnë, 1% e totalit – Balkanweb.com – News24
Ekonomi, Fillimi

Mes sytë nga të huajt, por në Shqipëri ka më pak se 10 mijë që punojnë, 1% e totalit – Balkanweb.com – News24

Me ikjen e forcës punëtore në emigrim, sidomos të të rinjve, “shpresa” e bizneseve, por edhe e qeverisë ishte te punonjësit e huaj. Prej më shumë se tre vitesh, sipërmarrjet po tentojnë të sjellin punonjës të huaj, por në pjesën më të madhe ky ka rezultuar një eksperiment i pasuksesshëm. Punonjësit e huaj në shumë

Skema e ‘mashtrimit’ me kreditë, Sejko: Nuk ka informacion zyrtar nga SPAK! S’kemi atribut për të hetuar mashtrimet financiare
Ekonomi, Kryesore, Të Fundit

Skema e ‘mashtrimit’ me kreditë, Sejko: Nuk ka informacion zyrtar nga SPAK! S’kemi atribut për të hetuar mashtrimet financiare

Guvernatori i Bankës së Shëqipërisë, Gent Sejko ka reaguar pas informacioneve se Prokuroria e Tiranës ka vlerësuar se ai duhet të hetohet për “shpërdorim detyre” nga SPAK, pasi dyshohet se mori masa të vonuara dhe të papërshtatshme për të frenuar skemën e dyshuar të mashtrimit ndaj mijëra qytetarëve nga shoqëria e mikrokredive MCA. Sejko: Situatë

Scroll to Top