Covid 19 shkurtoi jetëgjatësinë në botë, raporti i OBSH-së dhe nevoja për marrëveshjeje mbi sigurinë botërore gjatë pandemive
Koronavirus, Kryesore, Shëndetësi, Të Fundit

Covid 19 shkurtoi jetëgjatësinë në botë, raporti i OBSH-së dhe nevoja për marrëveshjeje mbi sigurinë botërore gjatë pandemive

Pandemia Covid 19 shkurtoi jetëgjatësinë në botë për gati dy vjet, kur u përhap nga viti 2019 dhe 2021, duke zhbërë një dekadë përparim. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, kjo pandemi përmbysi trendin e rritjes së qëndrueshme të jetëgjatësisë, e cila në rang ra me 1.8 vite, përkatësisht në 71.4 vite, i njëjti nivel sa