Vuçiqi mbështet pretendimet kineze mbi Tajvanin – analistët shohin paralele me Kosovën
Lajme / Ekuacioni

Vuçiqi mbështet pretendimet kineze mbi Tajvanin – analistët shohin paralele me Kosovën

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq u shprehu mbështetje të vendosur pretendimeve të Kinës mbi Tajvanin dhe u angazhua për forcimin e lidhjeve me Pekinin, ndërsa synon integrimin në Bashkimin Evropian, i cili ka një qëndrim më të ashpër ndaj Kinës për shkak të mospajtimeve mbi tregtinë dhe agresionin rus në Ukrainë. “Tajvani është Kinë dhe