BE s’mund të na e marrë kompetencën për propozimin e draftit të Asociacionit
Lajme / Kryeparlamentari

BE s’mund të na e marrë kompetencën për propozimin e draftit të Asociacionit

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, tha se nuk është kompetencë e Bashkimit Evropian që të propozojë draft-statut për Asociacionin e komunave me shumicë serbe në Kosovë. “Drafti që është dorëzuar nga ana e Bashkimi Evropian, ka një parregullsi, sepse kjo nuk është kompetencë e BE-së dhe mendoj që nëse BE-ja nuk e modifikon