Kosova e parafundit, Serbia merr 1.6 mld euro, BE ‘mbyll sytë’ para shkeljeve
Lajme / Paketa financiare

Kosova e parafundit, Serbia merr 1.6 mld euro, BE ‘mbyll sytë’ para shkeljeve

Serbia është përfituesja më e madhe e paketës së financiare të Bashkimit Europian për Ballkanin Perëndimor, me 1.6 miliardë euro. Kështu, vendi që shkel marrëveshjet e dialogut dhe kërcënon vazhdimisht shtetin fqinj, Kosovën, dhe është përballur me kritikat të ashpra deri në hetim nga OSBE/ODIHR për zgjedhjet e fundit parlamentare dhe lokale, do të marrë