Demokracia e Kosovës po forcohet, renditet më mirë sesa shtetet tjera të Ballkanit Perëndimor
Lajme / Raporti vjetor

Demokracia e Kosovës po forcohet, renditet më mirë sesa shtetet tjera të Ballkanit Perëndimor

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka komentuar raportin e institutit V-Dem me bazë në Suedi për progresin demokratik të shteteve. Në këtë raport, Kosova bashkë me Republikën Dominikane janë vlerësuar si vende në demokratizim. “Progresi ynë demokratik vazhdon të njihet ndërkombëtarisht! Raporti për vitin 2024 i vdeminstitue ka vendosur Kosovën në pozitë të përmirësuar dhe