TikTak.al

Prospect

“Nanën e laj me shumë kujdes”
Prospect

“Nanën e laj me shumë kujdes”

Shkruan Arbër Selmani Nanën e laj me shumë kujdes. Të shumtën e herave, ajo, e vetme ka fuqi ta vendosë një shtrojerë që të mos bëhet qull tepihu jashtë vaskës dhe futet brenda, si një vazo me këmbë që kujdeset të mos thyhet, ta rregullojë ujin. I ka lëvizjet pothuajse motorike, të llogaritura mirë sekonda

Poezia madhështore për Kosovën
Prospect

Poezia madhështore për Kosovën

Një nga vjershat e rralla të Kadaresë ku përmendet Kosova. Përgjithësisht tema e Kosovës në atë kohë, konsiderohej tabu në letërsi. E hidhur vjeshtë e këtij vitiKosovën gjeti nën terror.Korba të zez mbi të ia mbërritën,Hetues, gjykatës e prokurorë. Me dhjetë vjet burg, me tetë, me shtatë,Me dymbëdhjetë dënojnë diku.Kështu mes jush shekullin ndani,Dhe mijëvjeçarin

Scroll to Top