Miratohet në OKB rezoluta që njeh gjenocidin e Serbisë në Srebrenicë
Rajon / Lajmi i fundit

Miratohet në OKB rezoluta që njeh gjenocidin e Serbisë në Srebrenicë

Rezoluta për Srebrenicën është miratuar në mbledhjen e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara. Rezoluta është miratuar me 84 vota pro. Nëpërmjet kësaj rezolute, 11 korriku është shpallur si Ditë Ndërkombëtare e Reflektimit dhe Përkujtimit të Gjenocidit të vitit 1995 në Srebrenicë. Më 11 korrik të vitit 1995, forcat serbe vranë mbi 8 mijë