Parlamenti Evropian miraton rezolutën që kërkon hetim ndërkombëtar për zgjedhjet në Serbi
Rajon / Parregullsitë në zgjedhje

Parlamenti Evropian miraton rezolutën që kërkon hetim ndërkombëtar për zgjedhjet në Serbi

Deputetët e Parlamentit Evropian miratuan sot në Strasburg një rezolutë që kërkon hetim të pavarur ndërkombëtar për parregullsitë në zgjedhjet parlamentare dhe lokale të dhjetorit në Serbi, me fokus të veçantë në zgjedhjet e Beogradit. Për rezolutën votuan 461 eurodeputetë, kundër 53 dhe 43 abstenuan. Raportuesi i Parlamentit Evropian për Serbinë, Vladimir Bilçik, para votimit