Standardet, shteti ligjor dhe lufta ndaj korrupsionit janë thelbësore për hyrjen e Shqipërisë në BE
Shqipëria / Delegacioni i BE-së

Standardet, shteti ligjor dhe lufta ndaj korrupsionit janë thelbësore për hyrjen e Shqipërisë në BE

Drejtuesi i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Shqipëri, Ambasadori Silvio Gonzato, deklaroi se lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar janë thelbësore për ecurinë e Shqipërisë drejt anëtarësimit në BE, krahas plotësimit të standarteve sa i takon forcimit të demokracisë dhe shtetit ligjor. Ai i bëri këto komente në një forum me studiues dhe diplomatë