Problem telefonat, miopia ka rritje alarmante
Shqipëria / Kontrollë te mbi 55 mijë fëmijë

Problem telefonat, miopia ka rritje alarmante

Me Programin Kombëtar për kujdesin dhe depistimin e shikimit, rreth 55 mijë fëmijë kanë kryer kontrolle të rregullta përgjatë vitit mësimor, shtator 2023-prill 2024. Gati 7400 fëmijë kanë rezultuar me problematika në shikim të cilët janë referuar për kontrolle më të specializuara te mjekë specialistë në strukturat shëndetësore. “Çrregullimi kryesor në moshën pediatrike është miopia